Top

LED filament

Dit is de absolute top onder de led LED Lampen. Door middel van een nieuw toegepaste technologie is deze LED Lamp niet meer te onderscheiden van de conventionele gloeilamp. En door gebruik van hoogwaardige Leds, geeft deze lamp een bijzonder mooie Kleur.

Wat is LED-verlichting?


Led is de afkorting van Light Emitting Diode. Deze diode is een heel klein lampje, in maat variërend van 0,5 millimeter tot 9 millimeter. De diodes worden al jaren in huishoudelijke apparatuur gebruikt, zoals in stand-by-lampjes. LED is de laatste jaren razendsnel ontwikkeld. Fabrikanten hebben zich ingezet om LED-licht warmer van kleur te maken, zodat het ook toegepast kan worden in sfeerverlichting. LED is nu op het punt dat de lichtkleur (de warmte van de kleur) kan concurreren met de reguliere gloeilamp. Meerdere LED-lampjes samen vormen een LED-lamp. Hierdoor kunnen gloeilampen, halogeen spots, spaarlampen en TL-buizen vervangen worden. LED gaat jarenlang mee en is zeer energiezuinig.Welke fitting heb ik nodig?

De aanduiding E27 betekent dat een fitting een diameter heeft van 27mm, wat in Nederland en Vlaanderen de ‘gewone’ of ook wel ‘grote’ fitting wordt genoemd. Voor schemerlampjes  is E14, meteen diameter van 14mm, gebruikelijk. Deze wordt ook wel ‘kleine’ of ‘mignon’ fitting genoemd.