Top

LED Blog

 


Met een slimme ombouwkit zijn de tl-armaturen van de IJtunnel in een paar nachten omgebouwd tot led-lampen. Daardoor werd 48 ton aluminium afval uitgespaard.

De door onze conculega's van Neofos ontwikkelde ombouwkit maakte het mogelijk de TL-balken uit te nemen, de voorschakeling te overbruggen en een nieuw type led-buizen te plaatsen in de bestaande armaturen. In vijf minuten tijd kon een TL-bak worden omgebouwd volgens Maarten Bosch van Neofos. In vier nachten was de verlichting van beide tunnelbuizen omgebouwd. Simulaties vooraf door Peutz en Arcadis wezen uit dat het wegbeeld door de ombouw rustiger zou worden. Ook LEDindeduisternis levert sinds kort LED-balken. Een slimme en duurzame oplossing voor de huidige tl-balk.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TANGO stapt over op LED 

Om het energieverbruik op de tankstations drastisch te verminderen zette Tango drie jaar geleden de eerste stap naar LED verlichting.


Proef
Op een test-site werden de conventionele Metaal Halide lampen vervangen door een duurzame en energiezuinige LED-luifelverlichting. Daarbij werd een hoge energiebesparing van wel 75% gerealiseerd.

Na deze succesvolle proef heeft Tango ervoor gekozen alle nieuwe en bestaande Tango tankstations (120 in totaal) te voorzien van deze intelligente LED Luifelverlichting. Het gaat om de De Luci Series van Bever Innovations

Belasten

Bob Kievits, directeur Retail van Kuwait Petroleum, dat eigenaar is van het Tango netwerk: “Tango bouwt innovatieve onbemande tankstations die worden uitgerust met de modernste technieken en voldoen aan de strengste milieueisen die vandaag w0orden gesteld.”

“Bij het bouwen en vernieuwen van onze stations letten wij dan ook nauwlettend op de mogelijkheden tot het besparen van de kosten en het minimaal belasten van het milieu.”

Veiligheid

Niet enkel de hoge energiebesparing was een reden voor Tango om over te stappen op LED verlichting. Ook het veiligheidsgevoel voor de klant was van belang voor de keuze. Wanneer de huidige LED verlichting beweging waarneemt, gaat deze vloeiend van gedimd naar vol vermogen.

De klant krijgt al het gewenste licht zoals dit op dat moment nodig is om te tanken, en gelijkertijd wordt een visueel prettige omgeving gecreëerd. Wanneer er geen beweging meer wordt waargenomen, schakelt de LED verlichting na enkele minuten vloeiend terug naar gedimd licht.

Dimmen

Ook in de gedimde modus zorgt de LED verlichting voor een goed verlichte luifel die aantrekkelijk en veilig oogt voor passanten.

De Luci series van Bever worden momenteel naar meer dan 40 landen wereldwijd geëxporteerd. In Nederland maken onder meer Shell, BP, Texaco, Tango, Brandoil, Tamoil gebruik van deze energiezuinige LED-lamp.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle voordelen van LED verlichting op een rij  

LED verlichting ten opzicht van gloei- en halogeenlampen:

  energiezuinig
gaat langer mee
wordt niet heet
schokbestendig
geen UV en infrarood in het spectrum

 
LED verlichting ten opzichte van spaarlampen en TL-buizen:

ook warme sfeervolle lichtkleuren
geen opstarttijd
alle soorten en maten
geen kwik